Close
סל הקניות ריק

תודה רבה לכם. אין ספק שעזרתם לי מאד. השירות היה מהיר והמחיר היה נוח.
עמיאל ש., כפר סבא

יצרנים

5 דרכים מומלצות לבחירת מכשירי שמיעה למבוגרים

5 דרכים מומלצות לבחירת מכשירי שמיעה למבוגרים

מבוגרים רבים נדרשים להרכיב מכשיר שמיעה, בדרך כלל הם נדרשים לכך בעקבות ירידה בשמיעה שלהם לאורך זמן כתוצאה מהזדקנות או כתוצאה מעבודה במשך שנים רבות עם מערכות שונות שיוצרות הרבה רעש. כמו כן ייתכן מאוד שהירידה בשמיעה נובעת מסיבות אחרות, כולל כחלק מגורם נלווה שקשורה למחלות שונות.

ההחלטה לשאת מכשיר שמיעה היא לא פשוטה. אף אחד לא רוצה לגיל בו הוא מבין שאיננו שומע כיאות ולכן עליו להרכיב מכשיר שמיעה. אומנם אין בושה בהרכבת מכשירי שמיעה אך בכל זאת, להבדיל ממשקפיים שנתפסים כדבר הרבה יותר בסיסי, מכשירי שמיעה נתפסים הרבה פעמים כמכשיר מאיים, מכשיר שאם אנחנו צריכים להרכיב אותו, סימן שמשהו לא בסדר אצלנו. בוודאי אם מדובר באנשים מבוגרים שמאוד גאים בתפקודם, ופתאום הם מגלים שאינם שומעים כרגיל. יכול להיות שההבדל בין מכשירי שמיעה למשקפיים קשורים לכך שבעוד משקפיים מרכיבים כבר מגיל מאוד צעיר, מכשירי שמיעה בדרך כלל מתחילים להרכיב בגיל יחסית מאוחר אלא אם כן מדובר בתופעה מולדת או מחלה שמופיעה פתאום באמצע החיים.

כיצד בוחרים מכשירי שמיעה

אנחנו רוצים לתת לכם 5 המלצות כיצד לבחור מכשירי שמיעה שיכולים לשרת אתכם נאמנה. עליכם לזכור שהמכשיר צריך להתאים לכם בתנאים שונים ולעזור לכם לשמוע צלילים וקולות מגוונים, על כן רצוי לבדוק את המכשיר שאתם עומדים לרכוש היטב.

המלצה ראשונה – נוחות המכשיר

אומנם המכשיר אומנם לשרת אתכם בכל הקשור לשמיעה, אך מכשירי שמיעה צריכים גם להיות נוחים, להתאים למבנה האוזן, להתאים לכם בהליכה או ריצה או כל פעולה אחרת. תוודא שהוא יושב היטב על האוזן שלכם.

המלצה שנייה – התאמה עם הדרישות

לפני שאתם בוחרים מכשיר שמיעה, תוודאו עם המכון בו אתם רוכשים אותו, שהוא אכן מתאים לצרכים שלכם ולמה שאתם מחפשים.  במכון יבחנו את תוצאות בדיקות השמיעה וכך יקבעו איזה מכשיר מתאים לכם. ההתאמה תהיה על פי יכולות המכשיר, דציבלים, וכן התאמת המכשיר למבנה האוזן.

המלצה שלישית – איכות המכשיר

מכשירי שמיעה עולים אלפי שקלים, אתם לא תרצו לגלות שרכשתם מכשיר אשר אחרי שבוע מתקלקל. לכן חשוב לבדוק מהי האיכות שלו לפני שרוכשים אותו. כיצד בודקים? ראשית, בודקים את טיב החברה של המכשיר, האם מדובר בחברה ידועה, האם יש עליה המלצות וביקורות חיוביות, ולאחר מכן מבקשים להשתמש במכשיר מספר פעמים בטרם רוכשים אותו.

המלצה רביעית – אחריות וביטוח

תבחנו איזו אחריות אתם מקבלים על המכשיר, לכמה זמן ומה היא כוללת. כמו כן תבחנו האם ניתן לבטח את המכשיר, קחו בחשבון שמכשיר שמיעה עולה אלפי שקלים ולכן רצוי לבטח אותו.

המלצה חמישית – שירות לקוחות ושירות טכני

אל תוותרו על בירור כיצד ואיפה אתם מתקנים את המכשיר, וכמה עולה לכם להחליף חלקים. לעולם לא תדעו מתי תצטרכו את זה.